En rolig, motstrøms identitet for sjømatnæringen
INAQ leverer konsulenttjenester i toppklasse til sjømatnæringen, støttet av årevis med erfaring og ekspertise. Da de kom til oss, ønsket de en ny, moderne visuell identitet, som bedre skulle reflektere dette.
INAQs opprinnelige identitet hadde sine begrensninger. Den nederste bildeserien viser logoens lesbarhetsproblemer. De ønsket også et logosymbol med et tydeligere særpreg.
Gjennom research, deriblant en tretimers workshop hos INAQs kontorer ved Piren i Trondheim, tok vi dypdykk i akvakultur og konsulentvirksomhet. Vi kartla inspirasjonskilder, konkurrenter, målgrupper og ikke minst INAQs kjerneidentitet: Deres «hvem», «hva» og «hvordan». Vi gravde oss inn i detaljene for å finne frem til de visuelle og strategiske elementene som virkelig kunne formidle essensen av INAQ.
En ny kurs
Endring kan ofte oppleves som utfordrende, og teamet hos INAQ var delt i synet på hvor mye den nye identiteten skulle skille seg fra den forrige. Med innsikt fra workshopen utviklet vi to ulike retninger – en som bygde videre på deres eksisterende uttrykk, og en som satt en ny kurs. Etter diskusjoner og refleksjon, falt valget til slutt på sistnevnte.
Innen akvakultur ser man seg raskt blind på marineblått, fete neo-groteske skrifttyper, bilder av stormfulle hav og kanskje en sterk kontrastfarge. Dette har blitt en industristandard. Å være bevisst på dette, for så å aktivt bryte fra det, ble utgangspunktet vårt for å skape noe annerledes for INAQ — noe som virkelig kunne skille dem ut i markedet og styrke deres identitet.
Det nye visuelle uttrykket er lyst og optimistisk, med myke forløpninger, pasteller og bilder av rolige morgenstemninger. Dette representerer tryggheten og tilliten som INAQ bringer til sine kunder gjennom solid ekspertise og en systematisk tilnærming til alt de gjør innen havbruk. Det er en refleksjon av hvordan de skaper orden og stabilitet for aktører i bransjen.
Det distinkte V-mønsteret vi finner i laksens muskler, er en evolusjonær spissing som øker fiskens svømmeferdigheter.
Dette ble en av hovedinspirasjonene for logoen, i hvordan det symboliserer INAQs spisskompetanse innen akvakultur. Logosymbolet kan også tolkes som krusninger i vannet, noe som ytterligere kommuniserer til INAQs fagfelt, og spiller på deres evne til å skape endring. Appell for et internasjonalt marked var vektlagt av INAQ. Da all form for «Norwegian» er å regne som et kvalitetsstempel rundt i verden – spesielt norsk laks – så vi også til runer for inspirasjon til formspråket.
Typografien og layouten er inspirert av både luksus- og redaksjonell design, noe som skaper en balanse mellom premium og saklig, skrytete og troverdig.
Nettsiden er lett og lys og tar i bruk fargepaletten og bildebruken fra den nye identiteten. INAQ har mulighet til å publisere nyhetssaker og artikler, detaljere de forskjellige tjenestene de tilbyr samt vise til referanser og caser fra hele verden. Et litt uvanlig grep er den gjennomgående bruken av en slags «kartotek-modul» som gir brukeren mulighet til å filtrere seg fram til riktig tjeneste, referanse eller nyhetssak.
INAQs nye identitet er frisk, annerledes og viser stolt frem deres ekspertise og kompromissløse premiumposisjon. Samtidig som den opprettholder en følelse av tillit og kredibilitet.
«Den visuelle profilen til INAQ var utdatert, og ikke lenger i tråd med selskapets identitet. Den nye profilen representerer selskapet på en ny og frisk måte, og gir oss et flott utgangspunkt for videre markedsposisjonering og merkevarebygging.»
– Nina Santi, CEO INAQ
Andre jobber
TollbuaVisuell identitet og nettside for byens nye gourmetbistro
Thon EiendomBrygge Femten – visuell presentasjon av lokaler som ikke er ferdig restaurert
OlavsfestdageneKonsept og kampanje for Olavsfestdagene 2018
Studentsamskipnaden i TrondheimKjennskapskampanje for Sit helse
Trøndelag brann- og redningstjenesteHva er hensikten med et nettsted?
Aldring og helseDemenskartet